Menu

Wijktuin

Wijktuin en kas

In de kas groeit en bloeit van alles. Bezoekers kunnen kennis maken met wat er allemaal in een kas groeit. Zo vind je er groentes, zoals tomaten, komkommers maar ook bloemen en planten. Verse producten zijn dagelijks te koop bij ons.

Op de wijktuin 

Na de zomervakantie start het schooltuinprogramma voor basisschoolkinderen uit groep 5. De kinderen beginnen met zes themalessen op de wijktuin. Tijdens een speurtocht leren ze de tuin kennen en ze leren onder ander over de zaadverspreiding van bloemen en planten. In de composthoop zoeken de kinderen naar bodemdiertjes en ze leren naar het weer te kijken. Ook maken de kinderen soep van verse groenten uit de groepstuin en in de laatste themales maken ze kruidenboter. 

Begin april starten de tuinlessen en krijgen kinderen een eigen tuintje. Tot de zomervakantie gaan ze groenten en bloemen zaaien en/of planten. En ze leren hun tuintje te verzorgen. Vlak voor de zomervakantie worden de groenten en de bloemen geoogst die ze naar huis mee mogen nemen. 

Ook is er een kruidentuin. Meer informatie: wijktuinen

Openingstijden

De wijktuin is van april tot oktober geopend op dinsdag en donderdag van 9:00 tot 15:30 en op woensdag van 9:00 tot 15:00 uur.

De kas is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.  Zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.