Menu

Dieren

Op de boerderij vindt u o.a. zeldzame Oudhollandse landbouwhuisdieren. Neem een kijkje in de ouderwetse stallen, bezoek het bijenhof of ga gezellig langs de knuffelhoek met cavia’s of konijnen. De dieren zijn geschikt om het contact tussen kind en dier te leggen. 

Dierenwelzijnsbeleid / Hygiëne/dierziekten

Wij voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent dier & hygiëne en zijn in het bezit van het zoönosekeurmerk. Mocht u ergens vragen over hebben kunt u op het erf een medewerker aanspreken.

Vakantiedieren opvang

Gaat u op vakantie en kan uw huisdiertje niet mee? Wij bieden, tegen een laag tarief, opvang voor konijnen, cavia’s, kleine knaagdiertjes, vogels en pluimvee. Bel 079-3520624 voor meer informatie.

Buitengebieden

De gemeente Zoetermeer beheert een aantal weides en natuurgebieden binnen Zoetermeer waar diverse dieren lopen. De bekendste zijn het Buytenpark, Westerpark, Noord AA en Weidse Weide. Hier lopen diverse schapen, zoals  Drentse Heideschapen, Schoonebeeker heideschapen en het Zwartbles schapen, maar ook Galloway runderen en Exmoorpony’s (de laatste twee zijn alleen te vinden in het Buytenpark).


De Drentse Heideschapen en de Schoonebeekers zijn onderdeel van het landelijk fokprogramma om deze Oudhollandse zeldzame landbouwhuisdierrassen in stand te houden.


Het Buitenbeest dient als startpunt/uitvalbasis voor de dierverzorger (Willem van Winden) van deze dieren. Veel schapen worden in het voorjaar naar onze hooischuur gebracht om af te lammeren.