Menu

Stadsboerderij De Balijhoeve

Boerderij bij het Balijbos

De Balijhoeve staat op het voormalig terrein van de Floriade in de wijk Rokkeveen. Op de boerderij vindt u het hoofdgebouw, de stallen en weiden voor koeien, geiten, schapen , pony’s en konijnen- en kippenhokken en speelplekjes voor kinderen. 

De Balijhoeve is een prettige plaats waar iedereen gewoon binnen kan lopen voor o.a. een kopje koffie, thee of fris, een krantje lezen of gezellig bijpraten, een huiskamer waar iedereen welkom is en zich thuis voelt en waar u  andere kunt ontmoeten.

De Balijhoeve is een prima uitvalsbasis om de natuur in Zoetermeer te ontdekken. Vanaf de boerderij loopt u zo het Balijbos in. Kinderen kunnen in het Speelbos  (wat achter de boerderij ligt) volop spelen en ravotten.

Activiteiten op De Balijhoeve

Op de Balijhoeve is ruimte beschikbaar voor activiteiten voor inwonersgroepen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Deze activiteiten moeten wel passen bij de uitgangspunten van de Balijhoeve.

Bij activiteiten ligt de nadruk op natuur- en milieueducatie en maatschappelijke meerwaarde voor de inwoners van Zoetermeer in het algemeen en Rokkeveen in het bijzonder.

De activiteitenruimte wordt namens de Gemeente Zoetermeer beschikbaar gesteld of verhuurd door de Stichting Buurt & Balij. De ruimte is voorzien van een whiteboard, een beamer en wifi.

Ook organiseert de Balijhoeve een aantal keer per jaar diverse activiteiten zoals winterfeest en zomerfeest. Voor meer info kunt u kijken bij activiteiten op deze website.

Horeca

Van de naastgelegen horeca kunt u koffie, thee en lunches bestellen. De horeca word gerunt door Gemiva, Gemiva is een zorginstelling die dagbesteding biedt voor mensen met een beperking.

Restaurant de Libelle is momenteel geopend van maandag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00. Keuken sluit om 16.30.

Activiteitenruimte huren?

Om de activiteitenruimte te kunnen huren kunt u informatie opvragen/ reserveren bij: buurtenbalij@gmail.com

Geplande activiteiten

Nieuws

Toon alles