Menu

Brahma

Met hun statige, opgerichte houding, flinke donsontwikkeling (waardoor het dier groter lijkt dan het in werkelijkheid is) en zware voetbevedering zijn Brahma’s veelgevraagde hobbykippen.

Rasomschrijving

Hun houding zorgt voor een zelfbewuste uitstraling zonder dat ze er wreed of vechtlustig uit zien.

Opmerkelijk aan de Brahma is de kop. Die is in verhouding tot het lichaam vrij klein, kort en breed met overstekende wenkbrauwen. Opvallend is ook de kam. Die bestaat uit drie naast elkaar liggende kammetjes, de zogenaamde drierijige kam. Deze is klein, stevig en recht op de kop geplaatst. Verder is de Brahma vooral groot.

Karakter

Het is een rustige kip met een indrukwekkende verschijningsvorm. Menig hobbyhouder roemt deze ‘’Koning onder de kippenrassen’’  vanwege hun aaibaarheid. Het is een knuffelkip bij uitstek.

Geschiedenis

Algemeen wordt aangenomen dat het ras van Chinese afstamming is en tot de groep van zware hoenders behoort, waaruit ook de Cochin ontstaan is. De verdere ontwikkeling vond voor een groot deel in Amerika plaats.

Wist u dat:

-          De haan wel 5 kg kan wegen?
-          Een hen ongeveer 150 eieren per jaar legt?

Rasbehoud

Brahmaclub Nederland is opgericht voor de instandhouding en promotie van dit mooie hoenderras en de behartiging van belangen van haar leden: de fokkers en liefhebbers van de Brahma en de Brahmakriel.