Menu

Vrijwilligers en partners

Personeel

Om al het werk te kunnen doen hebben wij vele handen nodig. Naast het vaste personeel, herkenbaar aan de groene shirts en truien, werken er vrijwilligers en stagiaires op de boerderij. De kinderen van natuur BSO de Weidemolen helpen 's middags met de verzorging van de dieren.

Vrijwilligers

De hulp van vrijwilligers is erg belangrijk bij het beheer van de boerderijen. 

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen meehelpen bij de verzorging van de dieren. Zij kunnen de dieren voeren, borstelen, en hokken uitmesten. Kinderen die willen helpen kunnen zich elke dag rond 16:00 melden bij de dierenverzorger in de stal van de boerderij. In het weekend zelfs al om 10:00 uur. Dus: als je het leuk vindt om de dieren te voeren of te verzorgen, kom dan zeker langs! Volwassenen kunnen helpen bij de uitvoering en begeleiding van (kinder-)activiteiten, meehelpen met schooltuinlessen, helpen in de stal of helpen bij het onderhoud. Wilt u meehelpen? U kunt bij de beheerder terecht voor meer informatie.

Stage

Je kan ook stagelopen op De Weidemolen. Wij zijn een erkend SBB leerbedrijf (voorheen Aequor). Stagiaires van VMBO, MBO of HBO dierenopleidingen kunnen hier praktijkervaring opdoen.

Ook kunnen middelbare scholieren bij ons hun maatschappelijke stage lopen. Zij kunnen op zaterdagen of zondagen van 10:00 tot 14:00 uur aan de slag. Informatie kan op de boerderij worden gevraagd.