Menu

Dieren

Op De Weidemolen zijn veel verschillende dieren. In het publieksgebouw zijn er vissen, een slang en een baardagaam. Maar de meeste dieren zijn in de stal of, als het mooi weer is, op de weides. Varkens kunnen buiten een modderbad nemen. Konijnen en kippen hebben een ruime “villa”.

In de winter staan de koeien en de geiten op stal. Alle hokken in de stal zijn ruim en hebben een uitloop naar buiten. Staan de dieren niet in de weide, dan kunnen ze vanuit de stal toch naar buiten. Het is toegestaan in de weides van de geiten, schapen en konijnen rond te lopen en ze te aaien. In verband met de veiligheid mag dat niet in de koeien- of varkensweide. In de hokken binnen komen mag niet.

Wilt u dieren voeren, dan kunt u voer uit de voerautomaat kopen. Zelf meegebracht voedsel mag niet gevoerd worden omdat wij er niet op toe kunnen zien dat de kwaliteit voldoende goed is. 

Naast de boerderijdieren staan er bijenkasten met bijen van een imker achter op de boerderij. De honing van deze bijen is te koop in ons winkeltje.

In de koeienweide staat een huiszwaluwentil. Deze heeft de gemeente gewonnen met de Stadsvogelprijs in 2008. Ook zijn er soms zwaluwen die nestelen in de stal of in de schapenstal.

In de koeienweide is er ook een rugstreeppaddenpoel. Deze pad, die met uitsterven bedreigd wordt, kan hier veilig leven en zich voortplanten. Vanuit verschillende locaties in Zoetermeer worden ze op De Weidemolen gebracht.