Menu

Konijnenkeuring

20 mei 2019 | Het Buitenbeest

Op maandag 20 mei en maandag 27 mei tussen 19.00u – 21.00u organiseert speelboerderij Het Buitenbeest een “konijnenkeuring”. Tijdens deze dagen worden konijnenbezitters in de gelegenheid gesteld om (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief te laten vaccineren tegen Myxomatose en VHD1. Een dierenarts van Dierenkliniek de Delta verzorgt de vaccinaties en de kosten daarvan bedragen €30,00 per konijn. Het vaccin Myxomatose, VHD1 en VHD2 beschermt het konijn een heel jaar.

Ook kunt u het konijn gratis laten controleren op conditie, vacht en nagels. De controle wordt uitgevoerd door dierverzorgers van Het Buitenbeest. Indien nodig ontvangt u voedingsadvies voor het konijn of worden de nageltjes geknipt. Heeft het konijn last van olifantstanden, dan bestaat de mogelijkheid deze in te laten korten. Na afloop wordt een gezondheidscertificaat afgegeven. De eigenaar krijgt een zakje biologisch voer voor het konijn mee en kinderen krijgen een konijnenkleurplaat.

Voor mensen die hun konijn willen laten logeren op de boerderij, dan zijn de vaccinaties Myxomatose, VHD1 en VHD2 verplicht. Afspraak maken:

Heeft u interesse uw konijn te laten enten? Dan kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur een afspraak maken. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Het telefoonnummer van speelboerderij Het Buitenbeest is 079-3520624.

Andere activiteiten