Menu

Sambagroep/Stichting Vrienden van de Balijhoeve

 

Verbouwing Balijhoeve

 

Stadsboerderij de Balijhoeve wordt verbouwd om nog beter dienst te kunnen doen als sociaal ontmoetingspunt in de wijk. Wethouder Groeneveld (Groen & Openbare ruimte): “De Balijhoeve werd afgelopen jaar zo’n 35.000 keer bezocht en in voorgaande jaren zonder coronamaatregelen was dit zelfs het dubbele. Daarmee is het een belangrijke voorziening in de wijk én de stad.”

 

De stadsboerderij was toe aan onderhoud en vernieuwing. De gemeente heeft samen met omwonenden aan een nieuwe opzet voor de Balijhoeve gewerkt. Het nieuwe ontwerp was in het voorjaar van 2021 af. In september 2021 is de verbouwing van start gegaan. De verwachte oplevering is in april 2022.

 

Wat wordt er verbouwd?

Tijdens de verbouwing wordt het hoofdgebouw gerenoveerd en uitgebreid. Door de extra ruimte wordt het mogelijk om de kinderboerderij te gebruiken als bijeenkomstruimte. Verder komt er een kleinschalige, maatschappelijk verantwoorde horecavoorziening. Aan de bestaande stal, achtergelegen op het terrein, komt een uitbreiding en aan de stal vooraan het terrein komt een kleine overkapping. Eerder dit jaar is er op het terrein van de Balijhoeve al een nieuwe beleeftuin aangelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat merken bezoekers van de verbouwing?

De Balijhoeve blijft tijdens de verbouwing open voor publiek. De verbouwing wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 loopt van september t/m oktober. Fase 2 loopt van oktober t/m april. Tijdens de tweede fase wordt één van de bezoekersingangen gesloten en is er tijdelijk geen invalidetoilet beschikbaar. In het geval dat dieren overlast ondervinden van de verbouwingswerkzaamheden, worden zij tijdelijk verplaatst naar een ander onderkomen.

 

Stichting Vrienden van de Balijhoeve
In mei 2017 is de Stichting Vrienden van de Balijhoeve opgericht. De stichting is de opvolger van de Sambagroep waarin een aantal Zoetermeerse inwoners en bedrijven meedacht over de toekomst van de gemeentelijke stadsboerderij de Balijhoeve (zie ook: De Balijhoeve in de Steigers).

De stichting heeft een eigen website: www.vriendenvandebalijhoeve.com

 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/verbouwingbalijhoeve.